Bada

http://eemmapeettersson.blogg.se/

 

Det va så härligt att se henne idag. Hon tog för sig i vattnet simmade dök fångade vattendroppar när hon plaskade och ville verkligen inte gå upp.

Här är ifrån dagens lunch prommis och nedan ifrån dagens em runda med äldsta dottern Emma

 

 

 

 


Bad bad och mera bad!

Idag gick jag (Emma) på en riktig långpromenix med lilla prinsessan! Då passade jag på att låta henne bada i sjön, haha hon är verkligen helt galen!


Underbar dag i skogen

En otrolig dag i skogen med spår och ett sök och skott träning - finns bara ett bekant ord KLOCKRENT! Spåret gick toppen bad om ett kilometer långt spår.. Mätte det och det blev ett elit spår på 1560 m hmm som tur va gick hon som en klocka!  Otroligt spårnoga tycker det är super kul! Lite väl het men med kort lina och belönade varje pinne noga så fixade hon det!! Nu blir det korta spår ett bra tag! Nu har jag en härligt trött hund! Som för övrigt inte ville in i bilen hon hade gärna jobbat mer... trots att vi la ett sök innan vi skulle åka hem...  Men Nää nu fick hon vackert koppla på av knappen och ta igen sig.

Nedan Två kort på Teddy och Happy ... ❤ passivitets träning.


Vetrinärbesök på Fyrfota vetrinärpraktik

Idag har vi varit på vårt första riktiga vetrinärbesök... efter vaccinationen hos vet Kristina. Där hos Kristina  känns det inte som att gå till vetrinär riktigt eftersom hon har sin praktik i källaren i huset. Hur som helst - så hade vi super gott om tid så vi gick till nya djuraffären som har öppnat strax intill. Kollade lite köpte två grejer och ett retriverkoppel ... måste ju ha ett grönt med :-S

Hon älskade sina leksaker så hon bar sin sak och va så stolt när vi skulle gå tillbaka. Vi hade tur fick komma in direkt i ett rum där satte jag mig på golvet och vi lekte lite... vill ju sååå gärna att hon ska ha en positiv upplevelse... sedan kom vetrinär Milan - hon hälsade så glatt och han sänkte bordet så hon kunde skutta upp på det. Där låg hon lugnt och fint när han hissade upp - kollade på mig och hade fullt förtroende...  han fick undersöka henne hals och klämma på henne konstaterade med att hon hade en lätt släng av skendräktighet. Det var inte därför vi var där - hennes kala fläck på låret som har fått mina grå att krulla sig... förmodligen är det som jag tror att hon slagit i sig rätt så rejält och det är ett blåmärke som läker - lite salva och tikskydd ska vi  sätta på henne så det får vara i fred. (jag som tycker att hon faktiskt låter det vara... rätt så bra men det räcker med två slick om dagen för att hålla det aktivt sa vetrinären så nu är det byxa(tikskydd känns bättre än tratt faktiskt hon är mer fri på det viset med) på som gäller - skönt att hon slipper tratt ..) Hur som helst så känns det jätte bra att ha kollat upp det och skulle inte pälsen ha kommit till utställningen så finns det en naturlig förklaring. Salvan blir till att använda en vecka.

Han hissade ner henne och hon låg fint som en prinsessa - kollade på mig och jag sa varsågod när den va nere... UNDERBARA HUND säger jag bara. Ännu stoltare blir man när Milan säger att jag har en fin och välbalanserad hund - många blir stressade när man hissar ner bordet och även bara av ett vetrinärbesök. Det tog på krafterna för nu har hon stensovit hela eftermiddagen.

Lördag

En fredag ledig med lite måsten och en sväng till klubben för lite träning så även idag lördag taggad till tusen är hon där kul. Plats o lite jakt har vi tränat. Nöjd

Tråkiga med våren är att det alltid ät lerig hund när man kommer hem ifrån promenix


10 månader och 14,7 kg

Tiden rusar fram idag fyller Happybus 10 månader. Vågen pekar neråt - hon har varit lite kinkig med maten senaste månaden. Liten men naggande god ;-)


Härliga söndag!!

Helgen har varit toppen verkligen vår i luften. Lördagen så hade jag bestämt med Madde och Camilla på Borås BK. Hm många hade tänkt som vi och hade vårkänslor som vi. Jag är supernöjd med visiten där. Jobbade med henne lös lite olika övningar. Hon fick hämta en metall apport också på skoj (lite otäck men med lite pep talk så löste hon det galant) Gänget på nedre plan hade budföring med skott så vi fick automatisk lite skott träning som inte bekymrade henne ett dugg! Efter klubben gick vi en 5km runda vid Pickesjön. Sedan hade jag en trött och go hund hemma!


Idag har vi varit en sväng på Bråt med Ewa och hennes hundar. Vi körde lite närsök, dirigerings övningar och lite jaktlydnad. Avslutade med ett åkerspår som hade legat till sig  och en promenix. Nu sussar hon gott och förhoppningsvis äter någorlunda idag. Tycker hon har blivit lite kinkig med maten  efter hennes löp. Hon verkar ha aptit på all annan mat än torrfoder.  Så mycket att jag börjar tro att det är lite trots faktiskt. Hon har sedan löpet och alltid varit super gosig... I samband med löpet och även nu efter har hon om möjligt blivit ännu mer gosig.... ja det va skönt att hon blev sån man har ju hört det ena och det andra om löp. Man vet ju hur man själv kan vara - så jag är glad att hon inte blev av den bitchiga modellen ;-)))) 


Utställning är kul

När vi åkte ifrån My dog sa jag till mig själv och Sofia att nu ska vi vänta Happy ska få växa till sig och framförallt pälsa till sig. Hur som så gick tiden och det började rycka i utställnings tarmen... Den i lördags var ju inofficiell. Bra träning och ett bra sätt att få veta va den domarn tycker om pälsen och hur hon har kommit till sig. Dom orden vi fick förra helgen fick mig att få mersmak och debutera officiellt snart ... Sagt och gjort så är vi nu anmälda 15/4 till "Bohus" som är flyttat till strömma.(nära och bra för jag håller mig här omkring när det gäller utställning eller ja med omnejd hehe... )

Hm när jag hade min första hund så sa jag aldrig utställning ...denna hund ska bli en sällskaps hund och vi kanske ska testa agility Hmmm så blev det inte riktigt... Agility kurs har jag inte gått...
Det finns inget som går upp emot ett ordentlig träningspass i skogen med din hund visst är det så.... Men utställning är med träning så jäkla bra dessutom på många plan.

När jag och Sofia satt i lördags vi hade flickorna i buren och Viggo på en filt för stunden. Viggo låg där på rygg och myste. Dom kom fram och frågade om det verkligen va tollare vi hade... "dom är väl mer stressade" va följd kommentaren efter att vi svarat ja...


RSS 2.0