Tycker tiden rusar fram i en rasande fart....

 
 
Tiden rusar verkligen fram! Tänk på måndag är det ett år sedan vi fick hem denna lilla råtta!!! ;-)
Nu till helgen vankas det Kennelträff med Lantlyckans och kullsyskonen! Ska bli så Trevligt
5 valpar kommer säger ryktet. Det är så kul att få se hur de har utvecklats och träffa alla trevliga
mattar och hussar. Mezzi har vi blivit bortskämd med som bor i Dannike har jag kunnat följa riktigt nära - då vi gick en kurs på vift tillsammans. Ett hopp om att det blir en fortsättning på den kursen till hösten... :-) Ryda är det på söndag. Kuuul! Har fått äran  att visa Tix ifrån Krokasmedens kennel med.
 
Nu har det hunnit vara midsommar haft en lugn och skön helg utan massa måsten. Träffade våra kompisar som vi brukar - sill hos dom och grill hos oss - en tur till Hofsnäs blev det med....  En go helg även om mygg och väder inte riktigt varit på vår sida....
 
Nu till min största Bomb!!!! Hua - jag har gått och bytt jobb! Jajje men - har sagt upp mig efter 7 år på Borås Affärsresebyrå. Inte så att jag aktivt LEEETADE jobb men detta sprang jag på bokstavligt talat, dagen innan ansökningstiden gick ut. Jag råkade surfa in på ams en dag av en händelse... (typ aldrig där och kollar) hur som helst så söker Almåsgymnasiet Lärare till turismutbildningen. Något sa till mig att sök - jobbet för dig!! Sagt och gjort plitade ihop min ansökan och fixade till min CV - fredag kväll tryckte jag på skicka. Phew - kände att bara skriva en ansökan och fixa CV inte var gjort i en handvändning. Kommer jag på intervju blir jag stolt och glad! Onsdag innan midsommar ringde min mobil och jag satte kaffet i halsen - jag blev kallad till intervju. Ville helst träffat mig på onsdagen men jag fick till ett möte kl 08 på torsdagen istället. Ett två timmars långt möte och jag bara kände att yes vad roligt - vilken utmaning att få förmedla och lära ut det jag sysslat med i 20 års tid. Självklart finns läroplan och läromedel att luta sig mot.  Slutar på mitt jobb 23/7 och börjar 20/8 ska in och jobba några dagar innan vi åker till Spanien med. Jag har ju ett förflutet inom konståkningen som tränare och även min projekt anställning jag hade ett år som linjeinstruktör(utbildade till 50%) när jag var på Amex. En viss lockelse känner jag redan att sätta mig vid skolbänken själv och läsa in pedagogiken så jag blir behörig. Nu måste jag rent formellt söka om tjänsten varje år - då jag inte har behörigheten,  Men det har varit en omtumlande tid - från steget till att fixa ansökan till beskedet som jag fick i måndags att de ville satsa på mig om jag själv ville....Allt på en dryg vecka..... Tappade fotfästet ett tag och det rörde om en del i kolan vill jag lova! Jag har lovat mig själv att jobba minst ett år eller åtminstone en termin innan jag söker och ska läsa in pedagogikdelen. Det lär blir mycket ändå! Ser fram att bli "fröken Malin"
 
 
 
 

Läger första helgen i juni och utställning 10/6

Läger Läger ... tja vad ska jag säga - skoj hade vi!! Två ängs spår fick jag till  för Happy(klurigt med kaninhålor som störning och knähögt gräs - hon löste det sakta men säkert och med lite stöttning ifrån mig) Ett uppletande med ett föremål. Mycket hundprat! Dennis Söderkvist kom och snackade på Söndagen - ett elit ekipage. Sitt sätt att se på hund och hundträning.

Happy är ung! Fick ett kvitto på det på lägerhelgen. Kände inte riktigt igen henne - först kunde jag inte riktigt "ta på var det var"  men konstaterade nog när jag åkte hem att hon är ung och bara omställningen att åka dit alla hundar tja hela grejen - plus att hon är i slyngelåldern. Hon är ingen super slyngel men jag måste vara lite extra tydlig i vad jag menar - påminna henne om att tystnad lönar sig.  Hjälpa henne till avkoppling emellanåt. Backa ännu mer i min träning och bara köra och befästa det hon kan. Inga nyheter på ett tag. Hon backade även mot domaren lite idag som hon gjorde när hon var valp och vi fick "träna mer på" att låta främlingar ta i henne... så det får bli lite repetion på det med



Foto: Linda Rogberg - Tusen tack!!


Lagtävling på lägret vinnande gruppen - plockepinn och pilkastning... inte min starka sida. Men skoj hade vi!!!  Ett läger som bjöd till många skratt, träning, gemenskap i en fantastisk anläggning!! Vilken Klubbstuga och vilket område.
Underbart!!

Stort tack Fam Rogberg och Fam Blom för ert fixande och engagemang
så lägret blev av. Utan er... så hade det inte blivit... :-) Kram





Foto: Linda Rogberg - Tusen tack!!



UTSTÄLLNING 10/6 i Vänersborg.


Tack för trevligt sällskap Maria och Zonic. Plus att jag måste säga att så kul att få träffa kull brodern "lille Pluto". Hör gärna av er om ni har vägar förbi! Kul att se Er!




Excellent och plac. 1 i Juniorklass, Vänersborg 10/6!
Följande kritik av domare Nils Molin
Femn. utstrålning, utmärkt resning, goda proportioner, vackert uttryck med ett godtagbart nosparti, bra stop, korr öron, mkt bra frambensvinklar, ngt knappa bak, låg svanssättning. Goda rörelser.

Verkligen jättenöjd med Prinsessan :) Den domaren ska tydligen vara tuff med. Förutsättningar - gyttjebad hade vi
i Vändersborg. Men vaddå! Lika för alla.... så ingen skillnad för oss. Han dömde det han såg och Happy stod jätte fint. Det känns faktiskt som hon uppskattar att visa upp sig - att hon tycker det är kul att vara i ringen. Den känslan hade jag inte med Pettson. Att han uppskattade att få visa upp sig.



Tack för fina kort Bästa Sofia <3

Ps har ni sett i senaste nr av Tollaren??? :-)


RSS 2.0