In action


Tack Maria för korten!! Kram

Klockrent!

Klockrent är ett mycket bra ord som jag tycker används ofta i hundsammanhang. Själv tycker jag det är ett klockrent ord som beskriver vad man menar bra! ;-)

Idag har vi varit ute och tränat spår och jakt med Marie och hennes Ulf och deras två hinnareds flattar Åndo och Cash. Ett rätt långt spår blev det för Happy strax under kilometern 7 + slut (4 brukspinnar + 3 skogspinnar) inget att anmärka på mer än att hon går fram som en ångvält och jag får bromsa.

Vi la även ett stort sök med 9 dummies på ett fält hundarna fick sitta på rad och vi slängde ut dom sedan skickade vi en och en... 3 var fick dom ta. Alla skötte sig fint och jobbade när de skulle och hade även passiviteten när de andra jobbade. Är så nöjd med min sessa nu var vi en ny konstellation för Happy både av hundar och människor(träningskompisar med min förra hund.. ) och Happy skötte sig med beröm godkänt även i denna situation.

Vi gjorde en liten dirigerings övning, passivitets övning och även en att inte få byta(dummie)övning. Slutligen fick vi till en plats med.

En super eftermiddag - nu har jag en så där härligt trött vovve!!!!



BIR strömma 25-02-2012




Utställning

 


Mor och dotter


Dela ben

Till helgen vankas det utställning! Strömma valpklass :-) kul bra träning.

Happy har mycket Will to please i sig. Visar heller inte minsta tillstymmelse till att vilja äga.. Tvärtom - Dela med sig. Här delar hon ben med husse har han (o)tur så kan han få det upptryckt mot munnen ...hehe go stil!!

 


Nyklippt

 


Alla ❤ dag

Skickar en kram och önskar er en bra alla ❤ dag

Måste nog säga att morgonens höjdpunkt är när Happy får smyga upp till mig. Hon kommer blixt fort bara jag andas namnet. Hon lägger sig halvt på mig och trycker sig såå nära gärna in med nos i nacke. Å vi njuter och myser en stund båda två innan det är dags att gå upp.


Igår var vi ute hos Sofia och fick hjälp med frisering. Tack!! Öronen var lite luddiga. Lite valp päls som skulle bort och jag kände att jag var rädd att det kunde lätt bli förmycket(kliade i fingrarna) om jag skulle dit och karva...... Bort bort. Jag höll mig i skinnet och överlät det till mitt proffs Sofia.

Efter trimning avslutade vi med en promenix  i samhället med vovs


Dagens promenad



Måste säga att det är sååå härligt med tik!! Dagens promenad gick vi vid Ramnasjön - där hade jag henne stundtals lös och jag plockade upp en leksak och vi lekte - full fokus på matte trots många fåglar, människor och passerande hundar. Jag behövde inte anstränga mig många knop för att få uppmärksamheten till mig. Matte är min bästis och hon är roligare än allt annat -  lilla sessan <3 är såå glad för henne!


Kommentarer

Jag har missat göra inläggen kommentarbara. Jag såg st när jag gick in i datorn! När jag bloggar via telefonen så är det alltid ibockat som första val. Jag var inte bockat bort :-( ja ja tur jag kom på't.

Rycker lite i tarmen. Sugen på utställning och längtar till kurs start 3/5 på vift. Jakt apportering kurs.

25/2 har västra fågelhundsklubben utställning. (Inoff) Nära och och bra träning. Anmälan går ut på fredag...
Blir nog så!


9 månader 7/2 och 15,5 kg

Hej och hå va tiden rusar! Idag blir kullen 9 månader! 15,5 kg sa vågen idag. Liten börjar bli stor ❤


promenix



Kompis på besök

Vi passar Tix 7,5 mån en krokasmed kille lö-sö då Åsa ska på inflyttningsfest. Jag tycker det är bra träning för Happy och roligt att känna på hur det är med 2 hundar. Nog är jag en-hunds tjejen känner jag ganska direkt. Men hjälper gärna till och passar ... visst inga problem roligt och nyttigt för mig och Happy.

Har faktiskt bara haft hund i 4 år av mitt liv så ... Inte så konstigt att jag känner att jag är en-hunds tjejen än. Tänker träningsmässigt och samvete. Jag drar ofta nytta av promenaderna och har ofta något i sikte. Det kan vara allt ifrån ny miljö i stan som kan bli jobbig, upplet ,kottlek, hoppa på sten, hundmöte, bakom gående och framförgående och ja you name it... Mycket kan man hitt på när man är mitt i vardagen och nyttja vardagssituationen.

Det har gått jätte bra Happy har varit lite sotis och Tix har haft lite svårt att varva ner bara. Tur är han burkille så jag har haft hjälp av den i vissa situationer.



Sova sova säng säng!!

Happy sover i bur på nätterna! Öppen bur sen en vecka tillbaka - ligger där hela natten. Hon gillar den på jobbet med. Där har hon med en öppen bur och lägger sig ofta där och sover.... Hon tycker om sina burar och gillar nog att ha väggarna runt sig.

På jobbet har hon lärt sig när det ringer på dörrklockan lägger hon sig i buren 😊 då stänger jag oftast till med för att de som kommer in inte ska behöva träffa henne om de inte själva vill. Vissa märker inte ens att jag har hund på
jobbet. Skönt att det fungerar så bra!


RSS 2.0